Συνολικές προβολές σελίδας

Ετικέτες

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Σχολική Βιβλιοθήκη «Οδ. Ελύτης»


Για τους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας ίσως έχετε πληροφορηθεί από εκείνη την περίοδο που η Ιστορία και η Μυθολογία χορεύανε χέρι-χέρι στην παράλληλη τους αφήγηση για το παρελθόν του Ανθρώπου.

Για τους …Κρεμαστούς Κήπους του Βιβλίου που προσφάτως ανοίξανε στην καρδιά του Δημοτικού Σχολείου Κοσκινού πιθανών να μην έχετε ακούσει πολλά. Και πολύ δικαιολογημένα. Διότι μετράνε τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας τους.

Η νέα Σχολική μας Βιβλιοθήκη, για πάρα πολλά μέλη της σχολικής μας κοινότητας, ήταν –δίχως υπερβολή– ένα όνειρο. Εδώ και αρκετά χρόνια: Ένα όνειρο που χάρη στην επιμονή και το δόσιμο τους αποτελεί πια μία πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα στο χείλος του ονείρου.

Διότι τι άλλο είναι το βούτηγμα του βλέμματος, της σκέψης, της φαντασίας μας στις σελίδες ενός πολύ καλού βιβλίου; Αναφέρομαι προφανώς στη Λογοτεχνία, η οποία και έχει την τιμητική της στις ραφιέρες της Βιβλιοθήκης μας (πλησιάζει τους 700 από τους 900 τίτλους).

Κάτι που όμως δεν ισχύει στο Ψηφιακό Τμήμα της Βιβλιοθήκης, όπου μπορεί να εντοπίσει κανείς και να αντλήσει υλικό από τα 80 GB βιβλίων, περιοδικών ή και εγκυκλοπαιδειών που έχουν αρχειοθετηθεί στις ποικίλες του θεματικές – από Κόμικς έως Φιλοσοφία και από Επιστήμη έως …Μουσική (σε pdf μορφή τα περισσότερα).


Στις 25 Νοεμβρίου, η Σχολική Βιβλιοθήκη «Οδ. Ελύτης» άνοιξε τις πόρτες της για πρώτη φορά με δανειστικό χαρακτήρα. Είχαν προηγηθεί αρκετές δράσεις μας εντός της με διαφορετικό, εξ ίσου «ευάερο» και παιδαγωγικά γόνιμο προσανατολισμό: π.χ. ως λέσχη ανάγνωσης του τμήματος μας.

Προσφάτως δε, η Λέσχη Ανάγνωσης Ρόδου διοργάνωσε μία βραδιά αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη και το έργο του. Μέσα στη Σχολική Βιβλιοθήκη «Οδ. Ελύτης». Σαββατόβραδο του θερμού ροδίτικου φθινοπώρου.

Για να μην αφήσουμε παραπονεμένους τους φίλους των Στατιστικών, ο αριθμός των βιβλίων που «κινήθηκαν» κατά την 1η Ημέρα δανεισμού (Πέμπτη, 25/11) έφτασε τα 88. Την Τρίτη, 30/11, «άνοιξαν φτερά» 50 τίτλοι.

Το τι πρόκειται να αφήσει αυτός πλούτος των λέξεων και των εικόνων που ταξιδεύει πλέον στον ελεύθερο χρόνο των μαθητών μας είναι αδύνατο, αν όχι μάταιο, εξ αρχής να προσδιοριστεί.

Οι …Κρεμαστοί από βιβλία και παιδιά νέοι Κήποι του σχολείου μας τώρα αρχίζουν τον ξεχωριστό τους χορό με τη δική τους Ιστορία και Μυθολογία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου