Συνολικές προβολές σελίδας

Ετικέτες

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Αναδρομή σχολικού έτους 2013-2014: Διαθεματικές δράσεις – καινοτόμες δραστηριότητες – δίκτυα συνεργασίας του ΣΤ1 τμήματος ΤΑ ΟΥΡΑΝΟΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ – ΔΣ ΚΟΣΚΙΝΟΥ
Υπεύθυνος δάσκαλος: Πάνος Δρακόπουλος
  
 1. 5ο έτος λειτουργίας της διαδικτυακής εστίας του ΣΤ1 (με το σημαντικότερο μέρος του παραγόμενου από εμάς ψηφιακού υλικού): Το ιστολόγιο του τμήματος μας «ΤΑ ΟΥΡΑΝΟΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ (2): Οι περιπέτειες των 18». http://ouranopoihmatakia.blogspot.gr/
 2. Εκπόνηση Διαθεματικού-Βιωματικού Σχεδίου Εργασίας: «Δημοκρατική Αυτορρύθμιση Μαθητών»: διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων και εκλογικών διαδικασιών του Τμήματος ανά 3 εβδομάδες.
 3. Δημιουργία και λειτουργία (πρόβες, διασκευές, πρωτότυπες ηχογραφήσεις, δημόσιες παρουσιάσεις) της μαθητικής μας χορωδίας «Η στρουμπουλή Νότα». Πρώτος θεματικός άξονας: «Μάνος Χατζιδάκις» http://www.youtube.com/watch?v=-CmyDks1lfE
 4. Δημιουργία και λειτουργία της μαθητικής μας χορωδίας του ΣΤ2  «Το παλαβό πεντάγραμμο». Σύμπραξη με τη μουσικό του σχολείου μας κα Κατερίνα Μαργάζη εν όψει του μουσικού προγράμματος που θα παρουσιάσει στο τέλος της χρονιάς η ενιαία Χορωδία («Παλαβή νότα») των μαθητών της ΣΤ’ τάξης με πρωτότυπο αναλόγιο τραγουδιών. Συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς: τον κο Λευτέρη Τσερκέζη και την κα Φλωρεντία Χρύσαλλου, για την ζωντανή μουσική παράσταση μας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείο μας στις 12/6/2014.
 5. Δημιουργία και λειτουργία της κινηματογραφικής μας ομάδας «Ταινίες από ξυλομπογιά 2»: παραγωγή 6 συνολικά πρωτότυπων ταινιών. Διεξαγωγή Ημερίδας Σχολικού Κινηματογράφου με προβολή των έργων μας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου – στις 5/6/2014.
 6. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Camera Zizanio 2013 με την ταινία μας «Το αστέρι του Βοριά».
 7. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ «Ένας πλανήτης – μια ευκαιρία» 2013 – και στον Διαγωνισμό του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για τη Διαπολιτισμική Παιδεία «Χτίζοντας ένα πολύχρωμο σχολείο» με την ταινία μας «Το όνειρο κάθε παιδιού».
 8. Παρουσίαση και ανάλυση των διαθεματικών μας δράσεων, όπως αποτυπώνονται στο Ιστολόγιο μας «Τα Ουρανοποιηματάκια» στο Παν/μιο Αιγαίου ως καλεσμένοι της καθηγήτριας κας Βασιλείας Καζούλη για το μάθημε «Διγλωσσία» του Εαρινού Εξαμήνου. http://www.rodiaki.gr/article.php?id=275565&catid=11&maincatid=1 και http://ouranopoihmatakia.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html
 9. Ίδρυση και λειτουργία κλειστής ομάδας στο facebook με μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας (μαθητές, γονείς, συνάδελφοι, συνεργάτες) με την επωνυμία «ΤΑ ΟΥΡΑΝΟΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ 2» - https://www.facebook.com/groups/215321165300664/
 10.  Εισήγηση και παρουσίαση της σχολικής δράσης μας «Το σχολείο της χαρούμενης γνώσης» στην εκδήλωση «Η βία στο σχολείο – ο ρόλος των γονιών και των εκπαιδευτικών» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Κοσκινού (24/11/2013).
 11. Εκπόνηση και κατάθεση εργασιών για το Πρόγραμμα «Σχολικός Εκφοβισμός».
 12. Συμμετοχή στο 6ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στη Ρόδο – σύμπραξη με την καθηγήτρια Γερμανικών του τμήματος, κα Βάσω Γεροφάκα.
 13. Συμμετοχή στο φετινό Πρόγραμμα «Ο μικρός Ευκλείδης».
 14. Ίδρυση, διαμόρφωση και ανάπτυξη ενός ευρέως κύκλου εργασιών της Λέσχης δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής «Τα Ουρανοποιηματάκια»: σύνταξη, σελιδοποίηση, διόρθωση, έκδοση και διανομή του πρωτότυπου βιβλίου «21+1 Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες» σε συνεργασία με τον δάσκαλο της ΣΤ2, κο Λευτέρη Τσερκέζη και τους μαθητές του. Παρουσίαση όλων των ιστοριών στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού (21/12/2013).
 15. Συμμετοχή και διάκριση ενός έργου μας στο Πρόγραμμα του ΔΚΣΜΡόδου: «Μικροί Λογοτέχνες: 6ος διαγωνισμός δημιουργικής γραφής ».
 16. Διεξαγωγή φιλικού αγώνα της Μεικτής Μαθητών της ΣΤ’ και της Μεικτής Γονέων ΣΤ’ στο τέλος της σχολικής μας χρονιάς στο Γήπεδο του Διγενή (11/6/2014, Κοσκινού) – σε συνεργασία με τους Γυμναστές του σχολείου, κους Περικλή Λαζαρίδη και Νίκο Τσιντομηνά και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.
 17. Συνεργασία με την καθηγήτρια Φυσικής, κα Χαρά Ματζαβίνου (Γυμνάσιο Καλυθιών) – για την πραγματοποίηση σειράς πειραμάτων στα διδακτικά πεδία του «Ηλεκτρομαγνητισμού» , του «Φωτός» και στην ενότητα «Οξέα και βάσεις». Δύο διαδοχικές εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Εργαστήριο του Γυμνασίου Καλυθιών στις 4/3 και 27/5 του 2014. http://ouranopoihmatakia.blogspot.gr/2014/06/blog-post_1.html
 18. Διοργάνωση και διεξαγωγή 3ήμερης Εκπαιδευτικής εκδρομή σε αρχαιολογικούς, γεωφυσικούς και μουσειακούς χώρους της Κω και της Νισύρου. Συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την οικονομική ενίσχυση της εκδρομής μέσα από 4 δράσεις: α) την έκδοση του βιβλίου μας, β) την πραγματοποίηση Αποκριάτικου Πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων, γ) την διενέργεια Bazaar Πασχαλινών Ειδών και δ) την πώληση κουπονιών με στόχο την τέλεση κλήρωσης στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
 19. Συνεργασία με το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη, CISD – υποβάλλοντας έργα των μαθητών μας για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων του μέλλοντος.
 20. Σύμπραξη στο Πρόγραμμα Μεντορείας του Παν/μιου Αιγαίου με υπεύθυνο καθηγητή τον Λοϊζο Σοφό – και τους ανά διδακτική υπευθύνους καθηγητές των Πρακτικών Β’ και Γ’ φάσης του Π.Τ.Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου