Συνολικές προβολές σελίδας

Ετικέτες

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Κοπή Ουρανοπίτας 2015 - μετά πολλών εκπλήξεων

[Φωτογραφίζει η Βιργινία]
Πίτα Α': 
Την περασμένη Παρασκευή (16/1) ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου μας έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας.
Κάθε τάξη δέχτηκε ένα ξεχωριστό δώρο χάρη στο φλουρί που αναλογούσε στους μαθητές της. Από τα Ουρανοποιηματάκια πιο τυχερός αναδείχτηκε, έπειτα από κλήρωση με τη βοήθεια της κας Εύας, της νέας συνεργάτιδας μας από Τμήμα Νηπιαγωγών Ρόδου, ο Γιαννάκης (Super-Γιάννης, για τους πολύ στενούς του φίλους). Στην αναγνωστική αγκαλιά του ήλθε το έργο του αγαπημένου μας Τζ. Ροντάρι: "Χαμένος στην τηλεόραση κι άλλες Ιστορίες σε τροχιά" (Μετ. Μελ. Καρακώστα, εκδ. Πατάκης). Παρέα με τις δεκάδες χειρόγραφες αφιερώσεις κι ευχές μας!Πίτα Β': 
Λίγες μέρες μετά, την Δευτέρα (19/1), με την χειροποίητη ζαχαροπλαστική της κας Βούλας να μοσχομυρίζει σε όλη την αίθουσα μας καθώς και με τα έξοχα πιάτα που ετοίμασε φύλλο προς φύλλο, κόψαμε την Ουρανοπίτα μας για νέο έτος. Δεν περνάει όμως μία αληθινή γιορτή μόνο από τις χαρές της γεύσης: την ντύσαμε με παραμυθοαναγνώσεις με λογής σεναριακές και θεατρικές παρεκβάσεις, για να ακολουθήσουν νέα τραγουδίσματα που συνδυάζουν την ρόκ μουσική με την Λιλιπούπολη!

Ο τυχερός, η τυχερή του φλουριού θα αναδειχτεί την προσεχή Τρίτη - δεν είναι όμως μυστικό τί θα γίνει κτήμα της προσωπικής του/της βιβλιοθήκης. "Ο μικρός Νικόλας και οι περιπέτειές του" εξάλλου θα χτυπήσουν φέτος ουκ ολίγες φορές την πόρτα της φαντασίας και της δημιουργικότητάς μας.

Και είναι αυτό που ευχόμαστε και σε σάς, αγαπημένοι μας φίλοι, συνεργάτες κι αναγνώστες: να έχετε μία χρονιά που όμοια της δεν έχει ξαναϋπάρξει!


[Φωτογραφίζει η κα Κική και ο κος Μενεξές]

[Όλα τα καλούδια - από τα χειροποίητα τυροπιτάκια μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια πάνω στην Ουρανοπίτα του 2015 - είναι έργο της κας Βούλας. Της διαρκούς συχνότητας καλοσύνης και δοτικότητας στο σχολείο μας!]