Συνολικές προβολές σελίδας

Ετικέτες

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

"Η κιμωλία" (Από τις ιστορίες του μικρού Νικόλα)Η κινηματογραφική ομάδα "Ταινίες από ξυλομπογιά"

(Ε2, ΔΣ Κοσκινού)

παρουσιάζει το νέο της έργο "Η κιμωλία".


Είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο μας προς όλους τους φίλους του Ιστολογίου μας!


Τα "Ουρανοποιηματάκια" σας εύχονται:


Χρόνια πολλά και καλή σας θέαση!


Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

"Η κιμωλία": το σενάριο

Όπως σας είχαμε υποσχεθεί πριν την Ανάρτηση της νέας ταινίας μας "Η ΚΙΜΩΛΙΑ" (που θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών εορταστικών ημερών), θα σας παρουσιάσουμε το Σενάριο της.


Γιατί;


Μα για να σας προτρέψουμε να το εκτυπώσετε ή απλώς να το διαβάσετε.


Αν μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε να το κάνετε παιχνίδι δικό σας – θα ήτανε θαυμάσιο!


Ακόμη ωραιότερο μάλιστα, θα ήτανε να το αλλάξετε: Με το μαγικό ραβδάκι της δικής σας πλούσιας φαντασίας.


Εδώ τα ανέκδοτα που μας λένε, όταν τα μοιραζόμαστε με τους φίλους μας, τα «αλατίζουμε» λιγάκι, τα «διασκευάζουμε» όπως λένε οι μεγάλοι, κοτζάμ σενάρια ταινιών θα αφήσουμε άθικτα - δίχως μία αντίστοιχη …μαγειρική διάθεση;
Ιδού κι ένα μίνι φωτογραφικό άλμπουμ από τη δική μας διασκευή

στην ιστορία των Σαμπέ και Γκοσινί.


(Μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ ξεφυλλίζοντας το ψηφιακό μας περιοδικό: http://ouranopoihmatakia.blogspot.com/2010/12/blog-post_11.html )Προσεχώς στο Ιστολόγιο μας η ολοκαίνουργια ταινία:

«Η ΚΙΜΩΛΙΑ».


Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

"Η κιμωλία": η πορεία προς τη δημιουργία της ταινίας μαςOpen publication - Free publishing - More school


Επειδή είναι πολύ έντονο το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Ιστολογίου μας για την νέα μας ταινία με τίτλο "Η Κιμωλία", σκεφτήκαμε να σας ανοίξουμε περισσότερο την …όρεξη.

Για τους πολύ νέους φίλους μας θα είναι οπωσδήποτε μία ευκαιρία για να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι για την ολοκαίνουργια δράση της κιν/κής ομάδας μας "ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΞΥΛΟΜΠΟΓΙΑ".

Με ένα σμπάρο λοιπόν, δυο τριγώνια!

Ίσως και …τρία, εάν σας εξομολογηθούμε, πως λίγο πριν την χριστουγεννιάτικη ανάρτηση της ταινίας (το εορταστικό μας δώρο για όλους εσάς), θα δημοσιεύσουμε το Σενάριο της (θυμίζουμε πως πρόκειται για διασκευή της ομότιτλης ιστορίας του Μικρού Νικόλα των ευφάνταστων Ζ.Ζ.Σαμπέ και Ρ.Γκοσινί).

Μόλις το διαβάσετε κι εφόσον σας αρέσει, θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μαζέψετε τους φίλους σας και να το παίξετε μαζί: σαν θεατρικό – στο σχολείο, στη γειτονιά σας, στο σπίτι ή όπου αλλού χαιρόσαστε τον ελεύθερο χρόνο σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Σχολική Βιβλιοθήκη «Οδ. Ελύτης»


Για τους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας ίσως έχετε πληροφορηθεί από εκείνη την περίοδο που η Ιστορία και η Μυθολογία χορεύανε χέρι-χέρι στην παράλληλη τους αφήγηση για το παρελθόν του Ανθρώπου.

Για τους …Κρεμαστούς Κήπους του Βιβλίου που προσφάτως ανοίξανε στην καρδιά του Δημοτικού Σχολείου Κοσκινού πιθανών να μην έχετε ακούσει πολλά. Και πολύ δικαιολογημένα. Διότι μετράνε τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας τους.

Η νέα Σχολική μας Βιβλιοθήκη, για πάρα πολλά μέλη της σχολικής μας κοινότητας, ήταν –δίχως υπερβολή– ένα όνειρο. Εδώ και αρκετά χρόνια: Ένα όνειρο που χάρη στην επιμονή και το δόσιμο τους αποτελεί πια μία πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα στο χείλος του ονείρου.

Διότι τι άλλο είναι το βούτηγμα του βλέμματος, της σκέψης, της φαντασίας μας στις σελίδες ενός πολύ καλού βιβλίου; Αναφέρομαι προφανώς στη Λογοτεχνία, η οποία και έχει την τιμητική της στις ραφιέρες της Βιβλιοθήκης μας (πλησιάζει τους 700 από τους 900 τίτλους).

Κάτι που όμως δεν ισχύει στο Ψηφιακό Τμήμα της Βιβλιοθήκης, όπου μπορεί να εντοπίσει κανείς και να αντλήσει υλικό από τα 80 GB βιβλίων, περιοδικών ή και εγκυκλοπαιδειών που έχουν αρχειοθετηθεί στις ποικίλες του θεματικές – από Κόμικς έως Φιλοσοφία και από Επιστήμη έως …Μουσική (σε pdf μορφή τα περισσότερα).


Στις 25 Νοεμβρίου, η Σχολική Βιβλιοθήκη «Οδ. Ελύτης» άνοιξε τις πόρτες της για πρώτη φορά με δανειστικό χαρακτήρα. Είχαν προηγηθεί αρκετές δράσεις μας εντός της με διαφορετικό, εξ ίσου «ευάερο» και παιδαγωγικά γόνιμο προσανατολισμό: π.χ. ως λέσχη ανάγνωσης του τμήματος μας.

Προσφάτως δε, η Λέσχη Ανάγνωσης Ρόδου διοργάνωσε μία βραδιά αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη και το έργο του. Μέσα στη Σχολική Βιβλιοθήκη «Οδ. Ελύτης». Σαββατόβραδο του θερμού ροδίτικου φθινοπώρου.

Για να μην αφήσουμε παραπονεμένους τους φίλους των Στατιστικών, ο αριθμός των βιβλίων που «κινήθηκαν» κατά την 1η Ημέρα δανεισμού (Πέμπτη, 25/11) έφτασε τα 88. Την Τρίτη, 30/11, «άνοιξαν φτερά» 50 τίτλοι.

Το τι πρόκειται να αφήσει αυτός πλούτος των λέξεων και των εικόνων που ταξιδεύει πλέον στον ελεύθερο χρόνο των μαθητών μας είναι αδύνατο, αν όχι μάταιο, εξ αρχής να προσδιοριστεί.

Οι …Κρεμαστοί από βιβλία και παιδιά νέοι Κήποι του σχολείου μας τώρα αρχίζουν τον ξεχωριστό τους χορό με τη δική τους Ιστορία και Μυθολογία!