Συνολικές προβολές σελίδας

Ετικέτες

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Αναδρομή σχολικού έτους 2014-2015: Διαθεματικές δράσεις – καινοτόμες δραστηριότητες – δίκτυα συνεργασίας της Ε’ τάξης ΤΑ ΟΥΡΑΝΟΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ – του 17ου ΔΣ ΡΟΔΟΥ


[Φωτογραφίζει η Δικαία]
  
Υπεύθυνος δάσκαλος: Πάνος Δρακόπουλος
Δασκάλα Παράλληλης Στήριξης: Κική Σκαρπέτη


 1. 6ο έτος λειτουργίας της διαδικτυακής εστίας της Ε’ (με το σημαντικότερο μέρος του παραγόμενου από εμάς ψηφιακού υλικού): Το ιστολόγιο του τμήματος μας «ΤΑ ΟΥΡΑΝΟΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ (3): Οι περιπέτειες των 17». http://ouranopoihmatakia.blogspot.gr/
 2. Εκπόνηση Διαθεματικού-Βιωματικού Σχεδίου Εργασίας: «Δημοκρατική Αυτορρύθμιση Μαθητών»: διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων και εκλογικών διαδικασιών του Τμήματος ανά 3 εβδομάδες.
 3. Δημιουργία και λειτουργία (πρόβες, διασκευές, πρωτότυπες ηχογραφήσεις, δημόσιες παρουσιάσεις) της μαθητικής μας χορωδίας «Φραουλοφωνίξ». Πρώτη πρωτότυπη σύνθεση: «Το Ιπτάμενο Σχολείο» https://www.youtube.com/watch?v=H_992W9-Vz8
 1. Δημιουργία και λειτουργία της κινηματογραφικής μας ομάδας «Ταινίες από ξυλομπογιά 3»: παραγωγή 7 συνολικά πρωτότυπων ταινιών. Σχεδιασμός για την διεξαγωγή Ημερίδας Σχολικού Κινηματογράφου με προβολή των έργων μας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
 1. Συμμετοχή με πρωτότυπα μαθητικά μας φιλμ στο 3ήμερο Φεστιβάλ Σχολικής-Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποίησε ο Όμιλος Cine-Εκπαίδευση στον Δημοτικό Κινηματογράφο της Ρόδου (27-30/9/2014).
 2. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Camera Zizanio 2014 με την ταινία μας «Μικρές τρελές αγγελίες».
 3. Διοργάνωση και ολοκλήρωση του Εορταστικού Προγράμματος «Πολυτεχνείο 1973-2014: 41 χρόνια μετά» με πλούσιο διαθεματικό υλικό ιστορικής έρευνας, ποίησης, κινηματογράφου, θεάτρου και εικαστικών τεχνών. Συνεργασία στο μουσικό σκέλος της εορτής με την δασκάλα της Α’ τάξης και πιανίστρια, κα Εύα Μπαξεβάνογλου. Πρεμιέρα προβολής του κινηματογραφικού μας έργου «Φοβάμαι» και του νέου ιστορικού μας ντοκιμαντέρ «Η αφετηρία της Χούντας».
 1. Υλοποίηση εορταστικού-χριστουγεννιάτικου διημέρου (18 & 19/12/2014) – με πλήθος φιλαναγνωστικών, μουσικών κι ευρύτερα καλλιτεχνικών εξακτινώσεων που αποτυπώνεται ηλεκτρονικά στην δημοσίευση με τίτλο «Αγαπημένο μου ημερολόγιο» http://ouranopoihmatakia.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html   και στο ομότιτλο του βίντεο από την συνάδελφο και σταθερή συνεργάτιδά μας, κα Μαρία Κασσίμη: https://www.youtube.com/watch?v=0-wgr6vXc0c
 2. Εκπαιδευτική επίσκεψη στην 9D προβολή του έργο «Ο θρόνος του ήλιου» (1/4/2105).
 1. Συμμετοχή στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με 3 νέα κινηματογραφικά μας έργα και τη ραδιοφωνική μας παραγωγή:
  «Ακούτε Ράδιο-Ουρανοποιηματάκια» (2/4/2015 – στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου)
 1. Αποστολή της ραδιοφωνικής παραγωγής
  «Ακούτε Ράδιο-Ουρανοποιηματάκια: το σχολείο των ονείρων μας» στον Πανελλήνιο Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό
  ​​ “Κάντο ν’ ακουστεί!” στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου.
 2. Παρουσίαση και ανάλυση των διαθεματικών μας δράσεων, όπως αποτυπώνονται στο Ιστολόγιο μας «Τα Ουρανοποιηματάκια» στο Παν/μιο Αιγαίου ως καλεσμένοι της καθηγήτριας κας Βασιλείας Καζούλλη για το μάθημα «Διδασκαλία Γλώσσας και Νέες Τεχνολογίες» του Εαρινού Εξαμήνου. http://www.rodiaki.gr/article/310227/ta-oyranopoihmatakia-3-sto-panepisthmio-aigaioy-mia-xexwristh-paidagwgikh-synanthsh#.VVTJVle9DcE.facebook και http://ouranopoihmatakia.blogspot.gr/2015/05/3_16.html
 1. Εισήγηση και παρουσίαση της σχολικής δράσης μας «Τα Ουρανοποιηματάκια: μια δημιουργικής κοινότητα μάθησης» στο διεθνές Συνέδριο «Rethinking Language, Diversity and Education» (Παν/μιο Αιγαίου, Ρόδος – 28-31/5/2015).
 2. Συμμετοχή στην 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πάνω στη θεματική του Ρατσισμού με δράσεις μουσικοκινητικής αγωγής και διενεργώντας ένα ανοιχτό εργαστήριο δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής για όλα τα παιδιά του σχολείου (6/10/2015).
 1. Συμμετοχή στο φετινό Πρόγραμμα «Ο μικρός Ευκλείδης» - για την Ε’ Δημοτικού.
 2. Συμμετοχή και αποστολή 21 πρωτότυπων φωτογραφικών έργων στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας ΗCISAK 2015 με θέμα την Αρμονία. Σε συνεργασία με την δασκάλα της Α’ τάξης κα Εύα Μπαξεβάνογλου.
 1. Συμμετοχή στο Πρόγραμμα του ΔΚΣΜΡόδου «Ιστορική Φωτογραφία: Βούλα Παπαϊωάννου». Δημιουργία πρωτότυπων κειμένων των μαθητών μας (Οκτώβριος 2014).
 2. Ίδρυση, διαμόρφωση και ανάπτυξη ενός ευρέως κύκλου εργασιών της Λέσχης δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής «Τα Ουρανοποιηματάκια»: λειτουργία Βιβλιοθήκης και Ταινιοθήκης του τμήματος.
 1. Δημιουργία και διαδικτυακή κυκλοφορία των ακόλουθων 8 ηλεκτρονικών βιβλίων μας (e-book):
Α) «9διάστατη Πρωταπριλιάτικη Εκδρομή»
Β) «Εβδομάδα Σχολικών Οικολογικών Δράσεων»
Γ) «Μελέτη Ιστορικών Πτυχών – με αφορμή την 28η Οκτωβρίου»
Δ) «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ebook 2014»
Ε) «ΤΑ ΟΥΡΑΝΟΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ 3 – Αποκριές 2015»
ΣΤ) «Τα Ουρανοποιηματάκια στο RAINBOW WARRIOR III»
Ζ) «ΤΑ ΟΥΡΑΝΟΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ στο 5ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας».
Η) «Για όλα τα παιδιά της Γης»
 1. Συμμετοχές σε 3 διαγωνισμούς δημιουργικής γραφής:
Α) Της Ένωσης Ελλήνων Συγγραφέων: ελεύθερο θέμα ποίησης και διηγήματος
Β) Του Μεταπτυχιακού στη θεματική της δημιουργικής γραφής του Τμήματος Νηπιαγωγών (Φλώρινα) με θέμα τη διαφορετικότητα (Βραβείο διηγήματος στον μαθητή μας Γιώργο Αθανασίου).
Γ) Της Περιφέρειας «Νοτίου Αιγαίου» με θέμα «Εγώ και η Φύση».

 1. Σύμπραξη με την Κέντρο Πρόληψης της ΔΙΟΔΟΥ (Ρόδος) πάνω στη θεματική της διαφορετικότητας.
 2. Εκπόνηση προγράμματος Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματός μας και του Τμήματος Ένταξης, με υπεύθυνη την δασκάλα του, κα Μαρία Κασσίμη αφενός, και αφετέρου του ΠΤΔΕ Ρόδου με επόπτρια την καθηγήτρια Ασ. Τσιμπιδάκη για τον μαθητή μας Μιχάλη Καρπαθάκη – προκειμένου να λειτουργήσει μία δομή «παράλληλης στήριξης» για τις ειδικότερες παιδευτικές του ανάγκες με την εθελοντική σύμπραξη 5 φοιτητριών.
 3. Σύμπραξη και παιδαγωγική καθοδήγηση εν σχέσει με τα Προγράμματα Πρακτικών Β’ και Γ’ Φάσης – και τους ανά διδακτική υπευθύνους καθηγητές του Π.Τ.Δ.Ε του Παν/μίου Αιγαίου (Ρόδος).
 1. Συναναγνώσεις μαθητικών παραμυθιών και οργάνωση μουσικοθεατρικών παιγνίων με την ομάδα δημιουργικής γραφής της Γ’ τάξης και την δασκάλα της, κα Μαριάνθη Χαλκίτη (11 & 12/6/2015).
 2. Συμμετοχή στην γιορτή λήξης του σχολικού έτους α) με το σχεδιασμό Αφίσας, Προγράμματος και Προσκλήσεων, β) με το μουσικό φιλμ «Οι πιο ωραίες μας στιγμές στο 17ο ΔΣ ΡΟΔΟΥ» (8’.35’’), δώρο της κινηματογραφικής μας ομάδας προς τους απόφοιτους μαθητές της ΣΤ’ και γ) με την ομιλία αποχαιρετισμού των εν λόγω μαθητών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου