Συνολικές προβολές σελίδας

Ετικέτες

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

"Ουρανόπιτα μικρή - Ουρανόπιτα μεγάλη"


Αγαπημένο μου ημερολόγιο,                     

Η κοπή της ουρανόπιτας μας, και για τα παιδιά και για τους μεγάλους, έγινε την 1/2/19, στην αίθουσα Ε2 του 17ου Δημοτικού σχολείου Ρόδου. Κάναμε πολλές και διάφορες προετοιμασίες, για να υποδεχτούμε τους γονείς μας.

Τις προσκλήσεις τις έφτιαξαν οι: Ειρήνη, Αφροδίτη, Δήμητρα, Νίκος, Μιχαέλα με τη βοήθεια της εικαστικού μας, της κυρίας Ελένης και με το άρωμα της Μιχαλίτσας (ραντίσαμε σε κάθε πρόσκληση από δύο μοσχομυριστές σταγονίτσες)!
 
Η αγορά με τα χρήματα του ταμείου μας για το δώρο, στο οποίο θα οδηγούσε το φλουρί από την ουρανόπιτα των παιδιών, αφορούσε το βιβλίο "Γίνε πράκτορας του πλανήτη" της Ελένης Ανδρεάδη και για τους γονείς είχαμε πακετάρει μια ωραιότατη κούπα, που έγραφε πάνω της "I love you baby". Η συσκευασία  περιείχε και με μια όμορφη κάρτα, όλα τους προσφορά του Εφραίμ.

Στην γιορτή μας συμμετείχαν οι: Τσαμπίκα, Μιχαέλα, Δήμητρα, Παρασκευή, Αλεξάνδρα, Άφρο, Ειρήνη καθώς και οι: Βασίλης, Νίκος, Γιασάρ, Μιχαήλ Άγγελος, Μανώλης, Εφραίμ, Άγγελος. Μαζί μας ήταν και οι γονείς μας. Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής του σχολείου μας, ο κύριος Δημήτρης και η δασκάλα του τμήματος ένταξης, η κυρία Αθανασία.
 
Το φλουρί από την ουρανόπιτα «των παιδιών» το κέρδισε η Αφροδίτη και «των μεγάλων» η μαμά του Νίκου με τη γιαγιά της. Ο Νίκος με την Μιμή έδωσαν τα δώρα στους δύο τυχερούς.

Επιπλέον: είχαμε ετοιμάσει και μια έκπληξη για τους γονείς το τραγούδι, "Αν όλοι οι γονείς της γης", που το γράψαμε μόνοι μας, πάνω στο γνωστό ποίημα του Γιάννη Ρίτσου. Επίσης σκαρώσαμε και μια έκπληξη στο δάσκαλο μας, η οποία ήταν: Φωνάξαμε τις παλιές μας συνεργάτιδες, τις φοιτήτριες, την κυρία Μαρκέλλα και την κυρία Ιωάννα να έρθουν και να απολαύσουν το γεγονός.


Οι φοιτήτριες μας συγκινήθηκαν πολύ, επειδή ήταν μέσα σε ένα στίχο στο τραγούδι. Όλοι οι γονείς είπαν πολύ καλά λόγια και για τις δύο ουρανόπιτές μας και για την πραγματοποίηση αυτής της χαρούμενης γιορτής!


[Κείμενο: Αφροδίτη / Φωτογραφίες: Βασίλης, Άγγελος, Εφραίμ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου