Συνολικές προβολές σελίδας

Ετικέτες

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Τα Ουρανοποιηματάκια στο "Εργαστήριο δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής - Η δύναμη του αναγνώστη"


Τα Ουρανοποιηματάκια, σήμερα το απόγευμα, ήταν προσκεκλημένα από την καθηγήτρια του Παν/μίου Αιγαίου (Ρόδος) κα Ελένη Σκούρτου – στο πλαίσιο του μαθήματός της: "Εργαστήριο δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής - Η δύναμη του αναγνώστη".

Ήταν μία εξαιρετική Παιδαγωγική Συνάντηση: οι 4 ομάδες χαρούμενης γνώσης – κυρίως η ομώνυμή μας «Λέσχη ανάγνωσης και γραφής» τέθηκαν υπό το φιλέρευνο μικροσκόπιο των φοιτητών και των φοιτητριών της κας Σκούρτου.

Με τη βοήθεια όμως των Ουρανοποιημάτων που τηλε-συνδέθηκαν, αλλά και παλαιότερων μαθητριών μου, όπως η Άννα ΚωστάκουΟυρανοποιηματάκια 1» / νυν τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Νηπιαγωγών, Παν/μιο Αιγαίου) και η Μαρίνα ΔεληγιάννηΤερατάκια με Φαντασία» / φιλόλογος και νυν υποψήφια διδάκτωρ Λαογραφίας στο ΕΚΠΑ) εκθέσαμε το πώς ασκούμε, μες στην πάροδο των ετών, το συναρπαστικό πεδίο της ανάγνωσης και γραφής σε άμεση και δημιουργική διασύνδεση με την μουσική, το θέατρο, τις εικαστικές τέχνες και τον κινηματογράφο.

Ακόμη και μέσα από την ψηφιακή οθόνη είναι εφικτά: η έντονη ερευνητική όσμωση, ο γόνιμος διάλογος και η ευρυγώνια παιδαγωγική ματιά.

 

Όπως και η συγκίνηση - και η ολόγιομη ευγνωμοσύνη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου