Συνολικές προβολές σελίδας

Ετικέτες

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Αποχαιρετιστήρια Ομιλία Βακίνας

 

Αγαπητοί μας δάσκαλοι και καλά μας παιδιά.

Σήμερα γιορτάζουμε την τελευταία μας ημέρα σε αυτό το υπέροχο Δημοτικό. Τα συναισθήματα μας είναι ανάμεικτα: νιώθουμε ταυτόχρονα λύπη, αλλά και χαρά. Λύπη, γιατί τελειώνουμε το Δημοτικό – και χαρά, επειδή θα κάνουμε μία νέα αρχή με το Γυμνάσιο.

Θυμάμαι να ξυπνάω με ανυπομονησία, όταν ήρθα την πρώτη μου μέρα, στο Δημοτικό. Θυμάμαι τον αγιασμό με τον παπά, έπειτα να ανεβαίνουμε τα σκαλιά για πρώτη φορά και να πηγαίνουμε στην τάξη μας, με δάσκαλο τον κύριο Μανώλη. Δεν ήξερα κανέναν από τους νέους μου συμμαθητές, εκτός από την Ιωάννα, που ήταν κολλητή μου από το Νηπιαγωγείο, αλλά σύντομα όλοι δημιουργήσαμε μεταξύ μας καλές και ανθεκτικές φιλίες  - φιλίες μοναδικές και που πιθανών, αν το θελήσουν και οι συνθήκες στο μέλλον, να κρατήσουν για μια ζωή!

Αθλητικές δραστηριότητες - με υπεύθυνο τον κ, Φώτη Κουμεντή
Φωτογραφίες Κολάζ: κα Φανή Τζατζάκη

Δε θα ξεχάσω την πρώτη μας εκδρομή στο γειτονικό μας γήπεδο, όπου εγκαινιάσαμε μία ωραία συνήθεια που κράτησε και τα επόμενα χρόνια: τα πικ-νικ, τα ψώνια απ’ το μικρό μίνι μάρκετ, αλλά και τα ακροβατικά μας στο χορταράκι.

Όλα αυτά τα χρόνια στο 17ο Δημοτικό σχολείο μάθαμε πάρα πολλά: από το να γράφουμε και να διαβάζουμε, μέχρι να κάνουμε πιο απαιτητικές μαθηματικές ασκήσεις, αλλά και να συνεργαζόμαστε πάνω σε πολλές δραστηριότητες: φυσικής, μελέτης, ιστορίας, γεωγραφίας, μουσικής και τις Γενικές μας Συνελεύσεις. Δεν πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω τα Εργαστήρια μας, που μας δίδαξαν την αξία του αλληλοσεβασμού, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Μάθαμε πολλά για το σώμα μας και τις αλλαγές του στην Φυσική, αλλά και στο Εργαστήριο του Αναπαραγωγικού μας Συστήματος και από όλες μας τις δημιουργίες που δημοσιεύσαμε στο Ιστολόγιο μας, το Ιστολόγιο των Ουρανοποιημάτων: τα βιβλία μας, τις συνεντεύξεις μας, την ταινία μας, το «Πάρτι Γης Μαδιάμ» και τα παραμύθια μας. 

Ονειρεύομαι να προχωρήσω και να τελειώσω το Γυμνάσιο με επιτυχία, τόσο εγώ, όσο και οι συμμαθητές μου. Στους συμμαθητές μου θα ευχηθώ να συνεχίσουν να μαθαίνουν και να εξελίσσονται, όχι μόνο στο Γυμνάσιο, αλλά κι έπειτα στο Λύκειο και μακάρι και στο Πανεπιστήμιο. Μας φαντάζομαι στο μέλλον με τη δική μας οικογένεια, χαρούμενους κι ευτυχισμένους!

Θα ήθελα να πω στους δασκάλους μας πως ήταν καλοί μαζί μας κι όσοι ήταν στα μαθήματα μας, ειδικά  ο κ. Μανώλης, ο κ. Μιχάλης, ο κ. Θωμάς και ο κ. Πάνος, αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί του 17ου Δημοτικού Σχολείου.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Και σας υπενθυμίζω, αγαπημένοι μου συμμαθητές, την φράση του Κολοκοτρώνη «Να σκλαβωθείτε εις τα γράμματα!».

Αυτό θα κάνουμε!

Σας ευχαριστώ πολύ!


Βακίνα Ντ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου