Συνολικές προβολές σελίδας

Ετικέτες

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

"Το μαγεμένο σκάκι" - νέο παραμύθι

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα βασίλειο. Στο βασίλειο αυτό ήταν όλοι τους καλοί. Το βασίλειο ήταν πολύ μεγάλο και όμορφο. Το βασίλειο βρισκόταν στο κέντρο της πόλης και γύρω γύρω υπήρχαν οι χωρικοί. Αλλά μέσα στο δάσος υπήρχε ένα μικρό σπιτάκι που ήταν και δίπλα στην θάλασσα.

Μέσα στο σπιτάκι ζούσε ένας νεαρός μαζί με την γιαγιά του. Ο νεαρός ήταν ο ψαράς του βασιλείου. Κάθε πρωί έπαιρνε μια μικρή βαρκούλα και πήγαινε να ρίξει τα δίχτυα του. Η γιαγιά του του είχε πει κάθε μέρα να ρίχνει ένα καρβέλι ψωμί μέσα στην θάλασσα.

Μια μέρα ο βασιλιάς πέθανε και ο μεγαλύτερος γιος πήρε τη θέση του. Ο γιος ως νέος βασιλιάς ήταν πολύ άπληστος και τα ήθελε όλα δικά του. Όλους τους διέταζε και τους απειλούσε ότι θα τους εξορίσει από το βασίλειο.

Μια μέρα ο ψαράς δεν είχε και πολύ καλή διάθεση ήταν κουρασμένος πήρε στο βασίλειο μόνο ένα ψάρι. Ο βασιλιάς νευρίασε και του φέρθηκε πολύ άσχημα.

Τότε εμφανίζεται μία γυναίκα που είχε φύκια στα μαλλιά και κοχύλια για φόρεμα. Έτσι με ένα χτύπημα του δαχτύλου της μεταμόρφωσε όλο το βασίλειο σε επιτραπέζιο παιχνίδι, που το ονόμασε «Σκάκι».

Παραμύθι: Χαλίλ - Ζωγραφιές: Μισέλ
Εκδόσεις "Νεραϊδόσκονη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου